Afbeelding contactpersoon
Adviseur
+31(6)13383139
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratiebron
Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Vooral het dierenrijk boeit mij enorm. Neem een willekeurig dier in zijn biotoop en je ziet dat het systeem altijd klopt. Voor organisationele systeemvragen (ik beschouw organisaties als sociale systemen) zoek ik vaak ideeën in de natuur. Mijn favoriet is de wolf.

In-pact
De laatste jaren is mijn focus steeds meer gegaan naar verandermanagement in de volle breedte. Het volgen van opleidingen tot verandermanager en –adviseur hebben daar in positieve zin toe bijgedragen. Bij In-pact krijg ik de kans me verder te ontwikkelen in diverse organisatieadviestrajecten.

Samen voor Veiligheid
Op een of andere manier zit de liefde voor openbare orde en veiligheid bij mij in het bloed. Als klein kind wilde ik al politieagent of bioloog(!) worden. En het werd de politie. Door mijn hele carrière heb ik me laten leiden door de ‘oov-relevantie’. Ik wil -in mijn werk- een bijdrage leveren aan het streven naar een veilige samenleving.

Goed in
Mijn passie is het verbinden van mensen. Met elkaar, met hun omgeving en met zichzelf. Het ondersteunen van mensen bij het doen van ‘hún’ ding in verandertrajecten gaat mij goed af. Een open (soms kwetsbare) opstelling, respectvol kritische houding en warme menselijkheid typeren mij het best.

Interessantste ervaringen
Vanwege mijn informatiemanagement achtergrond heb ik mij, de eerste vijf jaar bij In-pact, voornamelijk in dit domein bewogen. Ik hield mij bezig met standaardisatie voor de politie, het Ministerie van Justitie en de vreemdelingenketen. Dit resulteerde vaak in gegevenswoordenboeken zoals die voor de Locatieserver, het Kernwoordenboek Justitie en het Gegevenswoordenboek Informatievoorziening Vreemdelingenketen.
In 2003 heb ik de audit gegevenshuishouding politie uitgevoerd in het kader van de prestatiebekostiging.
Bijzonder interessant vond ik de onderzoeken in het kader van de Bovensectorale architectuur Strafrechtsketen en later voor het Digitaal Procesdossier.
Mijn didactische vaardigheden heb ik weer helemaal opgepoetst door een jaar gebruikerstrainingen DIV-CORSA bij het KLPD te verzorgen.
Van april 2007 tot oktober 2009 heb ik de samenvoeging van de diensten NRI en DINPOL voor het KLPD begeleid. Dit was mijn eerste veranderklus pur sang en ik voelde mij als een vis in het water. Dit werk is het voor mij helemaal!

Hiervoor
In de jaren tachtig startte ik als medewerker basispolitiezorg voor het korps Haaglanden. Begin jaren negentig heb ik een aantal jaren automatiseringsonderwijs binnen het korps verzorgd. Mede hierdoor is mijn interesse ontstaan voor gegevens- en informatiemanagement. In verschillende functies heb ik daaraan binnen het korps invulling gegeven. Sinds 2002 werk ik als adviseur bij In-pact en heb ik de opleiding Informatiedienstverlening & Informatiemanagement afgerond.

Artikelen

“Ik geniet ervan om vakmensen te ondersteunen en te ontlasten, zodat zij hun energie en creativiteit op het verbeteren van de keten kunnen richten.”

Emil Langendoen
Adviseur

Bekijk dit artikel